Cvijanović: CIK pokazao da nije kredibilan da upravlja izbornim procesom

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH pokazala da nije dovoljno kredibilna da upravlja izbornim procesom.Ona je naglasila da je to dijelom zbog toga što tamo sjede ljudi koji su došli mimo konkursa i bez predviđene procedure, a imaju vrlo izraženu političku pripadnost i rade amaterski.


Prema njenim riječima, ne može niko kao kredibilan predstavnik CIK-a izaći i paušalno reći da nedostaje 61 vreća sa biračkim materijalom, a već za tri dana reći da su one nađene.

,,Sve je ovdje u sprezi između opozicije, takvog CIK-a i naravno stranaca koji po pravilu žele da dobiju one koji su mekši pregovarači i koji će postupati drugačije u odnosu na ovu, našu, aktuelnu vlast", rekla je Cvijanovićeva za Televiziju ,,Hepi".


Prema njenima riječima, postojeća razlika u glasovima za predsjednika Republike Srpske od 30.000 je ona koja će vjerovatno biti zadržana i kada im se doda brojanje i kada se sve objedini i naprave korekcije.

,,Mi apsolutno znamo da je ovo naša pobjeda i kao što je rekao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik čista i jasna, evidentna. Pobjeda je manifestovana jasno kroz volju naših birača i mi nemamo ništa drugo nego da čekamo naše rezultate i da nakon toga krenemo u ubrzanu implementaciju izbornog rezultata", zaključila je Cvijanovićeva.