top of page

Cvijanović: Bećirović preambiciozno prisvaja sebi određena prava

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da Denis Bećirović u Briselu iznosi svoje političke stavove, i na to ima pravo u demokratiji, baš kao što to pravo ima i Milorad Dodik i svaki drugi političar.


foto: ATV


"Ovdje je jedino problem što Bećirović ignoriše činjenicu da rad institucija, kao ni odluke koje te institucije donose, ne zavise od volje jednog političara ni u Predsjedništvu BiH, ni u bilo kojoj drugoj zajedničkoj instituciji. Prema tome, govoriti šta je najbolje za sve građane BiH ne može govoriti samo Bećirović, već svi oni koje su građani izabrali na važne pozicije", rekla je Cvijanovićeva.


Na pitanje Srne da prokomentariše Bećirovićevu izjavu da se, kako kaže, većinska i demokratska BiH ograđuje od Dodikove destruktivne politike, Cvijanovićeva je istakla da je preambiciozno prisvajati sebi takvo pravo, a funkcionisati u okviru kolektivne institucije, kakvo je Predsjedništvo BiH, gdje sva tri člana imaju ista prava.


"Njegovi jednostrani istupi i sramne kvalifikacije na račun predstavnika drugih naroda predstavljaju kontinuitet sarajevske diplomatske prakse, koja nikome ne donosi korist, već pravi štetu BiH", naglasila je srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH.


Kada je riječ o NATO savezu, Cvijanovićeva je poručila da saradnja nije sporna, ali sve dok je Republika Srpska protiv članstva, BiH se ne može priključiti NATO savezu.

Comments


bottom of page