Cvijanović: Јavni servis Srpske obilježava jubilej vrijedan poštovanja


Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 30 godina postojanja i rada Radio televizije Republike Srpske, uputila je čestitku rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u toj medijskoj kući.- Јavni servis Republike Srpske obilježava jubilej vrijedan poštovanja, tri decenije postojanja i rada. Od 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi Dnevnik, Televizija Republike Srpske ispunjava svoju osnovnu misiju služenja javnosti - istakla je predsjednica Srpske.


Naglasila je da razvojni put institucije od nacionalnog značaja nije bio nimalo jednostavan.


U najtežem vremenu kada se branila Republika Srpska, bila je u službi istine i brana propagandnim narativima, a bogata audio-vizuelna arhiva koju Televizija Republike Srpske stvara i čuva 30 godina, važan je svjedok prošlosti i baština Republike Srpske. Iskazanim profesionalizmom u svim segmentima proizvodnje programa, kao i napretkom u tehničkom i tehnološkom smislu, Јavni servis daje veliki doprinos afirmaciji Republike Srpske i njenih građana - poručila je Cvijanović.


Predsjednica Srpske poželjela je RTRS-u puno uspjeha u daljem radu.


- U uvjerenju da ćete ostati istrajni u očuvanju statusa kredibilne televizije, u najboljem interesu i na dobrobit javnosti i cjelokupne društvene zajednice - izjavila je Cvijanović.