Cvijanović: Štitimo i branimo Ustav


U Banjaluci je održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa predstavnicima institucija i parlamentarnih političkih stranaka u Srpskoj o aktuelnoj situaciji u vezi sa nedavnom odlukom Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama.Predsjednica je nakon sastanka izjavila da je ova odluka krajnje štetna za Republiku Srpsku.


- Nismo pobunjenici, mi smo ljudi legalisti, naša uloga je da štitimo i branimo Ustav - poručila je predsjednica Republike Srpske.


Cvijanović je izjavila da Ustavni sud svojim odlukama ide po ustaljenom obrascu ka urušavanju Republike Srpske, te da nastoji da kreira nova ustavna rješenja, umjesto da ih štiti.


Prema njenim riječima, u BiH se dešava pravni haos koji su izazvale odluke visokih predstavnika, a potom i Ustavnog suda, a po pravilu idu protiv Republike Srpske.

Navela je da su na današnji sastanak bile pozvane i partije opozicije, te da su očekivali da će se i pojaviti.


- Mislim da je trebalo da dođu, ali cijenim da imaju svoj stav i političku procjenu - navela je Cvijanović.


Sastanku u Palati Republike prisustvovali su lider SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine i lider DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, NDP-a Dragan Čavić, SP-a Petar Đokić, te NPS-a Darko Banjac.


Na sastanku su bili i ministar pravde Anton Kasipović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.


Sastanku nisu prisustvovali lideri stranaka opozicije iz Republike Srpske.