top of page

Crvenom krstu Banjaluka 18.000 kilograma brašna od Vlade Srpske: Dobrodošle donacije

Banjalučkom Crvenom krstu isporučeno je 18.000 kilograma brašna u okviru donacije Vlade Republike Srpske, što će znatno olakšati pripremanje obroka socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, rekla je Srni sekretar ove organizacije Željkica Ilić.Ilićeva je navela da su u okviru donacije Vlade za pomoć u radu javnih kuhinja u opštinama i gradovima dobili i 18.000 konzervi, 700 litara ulja, 700 kilograma šećera i 345 kilograma soli.

"Dio donacije podijelićemo posredstvom mjesnih organizacija socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, koji zbog udaljenosti od grada, bolesti, starosti ili ostalih faktora ne mogu biti uključeni u javnu kuhinju", rekla je Ilićeva.


Ona je napomenula da Crveni krst dnevno pripremi 440 obroka, koje finansira grad.

Ilićeva je ponovila da su pomoć Vlade Srpske, ali i ostale donacije, uvijek dobrodošle u vrijeme svakodnevnog poskupljenja osnovnih životnih namirnica.


Vlada Republike Srpske u ovoj godini usvojila nekoliko zaključaka kojima je najugroženijim građanima na raspolaganje stavljena roba koja je interventno nabavljena u prethodnom periodu.


Crvenom krstu Republike Srpske dodijeljena je finansijska podrška od 60.500 KM koja je podijeljena javnim kuhinjama.

bottom of page