top of page

Crni vikend: Poginulo pet osoba u Srpskoj

Crni vikend u Republici Srpskoj. U prethodna tri dana dogodilo se više od 100 saobraćajnih nesreća, a život je izgubilo šest osoba. Teške tjelesne povrede zadobilo je 7 osoba dok je sa lakšim povredama prošlo 31."U prethodna tri dana evidentirano 103 saobraćajne nezgode u kojima je smrtno stradalo šest lica i to: tri u mjestu Crnarijeka - Opština Mrkonjić Grad, jedno u mjestu Sitnica - Opština Ribnik i dva u mjestu Laminci - Grad Gradiška", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.


Brza vožnja ponajviše kod mladih glavni je uzrok - smatraju u Agenciji za bezbjednost. Prema statistici nesreće najčešće prouzrokuju vozači u dobi od 18 do 30 godina. Pored brzine, mokri i klizavi putevi, upotreba telefona, vožnja pod dejstvom alkohola najčešći su uzroci nezgoda. Brzina je vjeruju uzrok i nesreće u Gradišci koja je odnijela dva života.


"Ono što je karakteristično jeste da saobraćajna nezgoda kod Gradiške, radi se o slijetanju sa kolovoza, gdje je bilo jedno vozilo, posljedica je vjerovatno brzine kretanja. Prema podacima MUP-a za prošlu godinu oko 14 do 15 % saobraćajnih nezgoda uzrok je neprilagođena brzina kretanja .Zabrinjavajući podatak da je za prošlu godinu prema podacima MUP-a takođe značajan broj vozača upravljao vozilom pod dejstvom alkohola", rekao je Milija Radović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.


Crnom bilansu doprinosi i veliki broj pijanih vozača. Za samo tri dana, banjalučka, dobojska i prijedorska policija sankcionisale su ukupno 316 pijanih vozača.

bottom of page