Civilna zaštita HNK: Sedam osoba povrijeđeno u zemljotresu

U snažnom zemljotresu koji je pogodio BiH poginula je jedna osoba iz Stoca, a tri su povrijeđene, dok su četiri osobe iz Čapljine zatražile ljekarsku pomoć zbog lakših povreda, izjavio je Srni portparol Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Pero Pavlović.Pavlović je naveo da je riječ o zemljotresu magnitude 6,1 stepen po Rihteru i da se veliki broj lica prošle noći javljao domovima zdravlja i policiji zbog napada panike.


Kada je riječ o materijalnoj šteti, Pavlović je naveo da će ona tek biti evidentirana, te da se zasad zna da ima oštećenih objekata u Stocu i nekoliko objekata i automobila u Čapljini.


"Još je prerano govoriti o iznosima pričinjene štete, jer je sada potrebno da na lice mjesta izađu komisije lokalnih samouprava. Oni će to učiniti tokom dana i u narednim danima napraviti izvještaj o iznosima štete u svakoj od jedinaca lokalne samouprave koje su stradale u zemljotresu", rekao je Pavlović.


Iz Civilne zaštite HNK saopšteno je da je prilikom zemljotresa nastala materijalna šteta na ruševnim objektima, te odroni na putnim pravcima Stolac-Mostar, Stolac-Neum, Stolac-Ljubinje i Stolac-Berkovići.


Radnici komunalnog preduzeća i vatrogasci iz Stoca raščišćavali su saobraćajnice po gradu usljed pada žbuke i kamenja sa ruševnih zgrada.


Na više objekata na području Čapljine nastala je materijalna šteta, kao i na više parkiranih vozila, usljed pada crijepa.


Na području Mostara, u Titovoj ulici, došlo je do manjeg urušavanja cigle i građevinskog materijala s krova objekta na saobraćajnicu, bez posljedica.


Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar su nakon brze intervencije omogućili nesmetano odvijanje saobraćaja.


Epicentar sinoćnjeg zemljotresa bio je na području opštine Berkovići.