"Cinema Tower" na mjestu kina "Kozara" se ipak gradi? Od Stanivukovića ni traga ni glasa


Skupljajući jeftine političke poene, gradonačelnik Draško Stanivuković je u toku predizborne kampanje pred kamerama obećao da neće doći do izgradnje Cinema Tower-a i predstavio idejno rješenje za amfiteatar na otvorenom. Međutim, danas je situacija drugačija, radovi su u toku i uskoro bi se mogao postaviti i temelj ove višespratnice.,,Danas smo došli da predstavimo našu ideju, a ona je amfiteatar na otvorenom. Umjesto ove ruševine i umjesto buduće dvanaestospratnice koja će potpuno uništiti životni prostor mještana koji ovdje stanuju. Dakle, mi smatramo da svaki dio grada Banje Luke treba da oplemenimo. Jedan amfiteatar na otvorenom, nije nigdje u planu u Banjaluci. Želja je da se ovdje organizuju književne i poetske večeri. Jednostavno, da oplemenimo naš grad kulturnim manifestacijama’’, istakao je Stanivuković ubjedljivo svoju viziju i dodao kako će samo njegovom pobjedom u Banjaluci zauvijek zaustaviti građevinsku mafiju.


Kako naš portal saznaje jedna ekipa radnika se nalazi na placu predviđenom za izgradnju Cinema Tower-a protiv koga se Stanivuković borio. Gradonačelnik se ne oglašava, još jedno predizborno obećanje se pretvorilo u laž.


Od strane nove administracije izvršena je i provjera cjelokupne dokumentacije u vezi izgradnje objekta i nisu utvrđene nepravilnosti.


U jeku predizborne kampanje, Stanivuković je isplanirao i faze gradnje amfiteatra na otvorenom. U novembru, prošle godine u izjavi za medije, rekao je kako bi projekat koštao 50 hiljada maraka, te naglasio da ništa neće biti isto. Stanivukovića ideja stala je na mjestu gdje je i započela, na riječima i praznim obećanjima.


Izvor: ATV