top of page

CIK naredila otvaranje vreća sa izbornim materijalom na četiri biračka mjesta u Banjaluci

Centralna izborna komisija BiH naredila je Glavnom centru za brojanje u Sarajevu da izvrši otvaranje svih vreća sa izbornim materijalom, a u cilju pronalaska obrazaca za zbirne rezultate, sa redovnih biračkih mjesta u osnovnoj izbornoj jedinici Banjaluka.Centralna izborna komisija (CIK) BiH naredila je Glavnom centru za brojanje u Sarajevu da izvrši otvaranje svih vreća sa izbornim materijalom, a u cilju pronalaska obrazaca za zbirne rezultate, sa redovnih biračkih mjesta u osnovnoj izbornoj jedinici Banjaluka.


CIK je naložila da se otvaro vreće na biračkom mjestu 034B010 za nivo Parlamentarna skupština BiH i Narodna skupština Republike Srpske, na biračkom mjestu 034B027B za nivo Predsjedništvo BiH, Parlamentarna skupština BiH i Narodna skupština Srpske, na biračkom mjestu 034B117, za nivo Narodna skupština Republike Srpske i na biračkom mjestu 034B204 za nivo Narodna skupština Republike Srpske.


Kako kažu u CIKU, ova naredba je donesena u cilju pravilnog objedinjavanja i utvrđivanja rezultata izbora na biračkim mjestima gdje birački odbor nije spakovao izborni materijal po šemi pakovanja.


“Ukoliko Glavni centar za brojanje nakon otvaranja vreća ne pronađe obrasce za zbirne rezultate, izvršiće ponovno brojanje i utvrditi izborne rezultate za navedena biračka mjesta i nivoe vlasti”, rekli su u CIK-u BiH.


Naredba će biti objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatraće se da je danom objave dostavljena svim kandidatima političkih subjekata, nezavisnim kandidatima kao i akreditiranim posmatračima.


O terminu početka postupanja Glavnog centra za brojanje po današnjoj Naredbi Centralne izborne komisije BiH javnost će biti blagovremeno informirana.

bottom of page