top of page

CIK kaznio PDP zbog prijevremene izborne kampanje; Mole da plate kaznu na rate

Updated: Aug 19, 2022


Centralna izborna komisija BiH je na 39. sjednici održanoj danas, pored ostalog, donijela četiri odluke o sankcionisanju političkih subjekata zbog kršenja odredbi Izbornog zakona BiH. Jedna od kažnjenih partija je Partija demokratskog progresa (PDP).

PDP je uputio molbu CIK-u da izrečenu kaznu plati u ratama jer nisu u mogućnosti odjednom platiti cjelokupan iznos. Iz PDP-a su tražili da kaznu plate u 10 mjesečnih rata što je odobreno od strane službe CIK-a.


Dok Draško Stanivuković finansira koncerte i plaća statiste za promo videe kojim zabavlja javnost, finansijska situacija u PDP-u na korak do ambisa.


Kako su pojedini mediji pisali, Stanivuković Gradskom odboru PDP-a svakog mjeseca uplaćuje 70.000 KM ukoliko su predsjednik Branislav Borenović i kandidat ove stranke za predsjednika Srpske Jelena Trivić zadovoljili Stanivukovićeve želje.


S obzirom da je finansijska situacija u PDP-u loša to implicira da su sukobi na relaciji Stanivuković – Trivić i dalje aktuelni te da od pomirenja nema ništa iako su predstojeći izbori za nešto manje od dva mjeseca.


Više na LINKU


bottom of page