top of page

Cijene pečenja sve veće! Evo koliko u Banjaluci koštaju prasetina i jagnjetina

Cijene jagnjećeg i prasećeg pečenja u Banjaluci ne prestaju da rastu, pa ako danas odlučite da se počastite, kilogram jagnjetine u popularnim restoranima platićete minimum 50 maraka, dok za najjeftiniju prasetinu morate izdvojiti 33 marke.Sezona praznika počinje, u Banjaluku polako dolazi veliki proj gostiju koji su željni domaćih specijaliteta, a jedan od prvih je svakako pečenje. Zbog visokih cijena žive vage, i mnogi Banjalučani odlučuju se na kupovinu pečenja na kilogram, umjesto čitavog praseta ili jagnjeta, pa je potražnja velika.


Svi koji se odluče počastiti ovim specijalitetima, u banjalučkim restoranima i pečenjarama platiće rekordne cifre, jer su praseće i jagnjeće pečenje nikada skuplje.


Ekipa BL portala provjerila je kakvo je trenutno stanje.


Kada je riječ o pečenoj jagnjetini, svima na um padaju kultni restorani „Orhideja“ i „Maj Vej“, koji su po ovom specijalitetu prepoznatljivi kako domaćim tako i stranim gurmanima. Ipak, ove godine osim odličnog ukusa, gurmani će svakako zapamtiti i visoku cijenu, jer kilogram ovog delikatesa košta 50, odnosno 55 maraka. Da poskupljenja ne prestaju potvrđuje i činjenica da je pečenje u junu, kada se BL portal takođe raspitivao za cijene, koštalo 45 maraka u oba restorana.


Pored jagnjetine, pomenuti restorani u ponudi imaju i svježe praseće pečenje, koje u „Orhideji“ košta 40, a u „Maj Veju“ 45 maraka.

 

Ukoliko ste ljubitelji prasećeg pečenja, nešto jeftinije možete proći u banjalučkim pečenjarama. Tako kilogram prasećeg pečenja u pečenjari „Carstvo“ košta 38 maraka, dok ćete u pečenjari „Pragnje“ kilogram prasetine platiti 33 marke.

 

O tome da li će se i ove cijene mijenjati u pečenjarama i restoranima zasad ne govore, ali, imajući u vidu da praznici tek stižu, moguće je očekivati i dodatna poskupljenja.

bottom of page