top of page

Cijene karata previsoke, autobusi stari, redova vožnje nema

Red vožnje gradskih autobusa, koji je bio istaknut na narandžastim tablama na stajalištima, obrisan je u martu ove godine, pri čemu table i dalje stoje prazne.


Gradska uprava je tada krenula sa inicijativom čišćenja grada, kada su između ostalog očišćene i table. Stanivuković je u tom periodu naveo kako će biti nalijepljeni novi redovi vožnje, ali se to nije desilo.


Sugrađanka Marijana I. u razgovoru s našim reporterom navodi:


,,Cijene karata su previsoke za standard i kvalitet autobusa. Autobusi nemaju klimu, stari su i bez mogućnosti da se otvore prozori. Redova vožnje nema, kao što je to nekad bilo''.


Iz Gradske uprave pravdaju kako se ne isplati štampati redove vožnje, jer se stalno mijenjaju.


Do prije dvije godine, na svakom autobuskom stajalištu stajao je red vožnje za svaki autobus na kome je bilo ispisano kako linija saobraća tokom ljetnog, a kako tokom zimskog perioda, kao i subotom i nedjeljom. Danas na autobuskim stajalištima možemo da vidimo prazne, sastrugane table ili ostatke starih redova vožnje.


Stanivukovićeva obećanja da će građanima obezbijediti besplatan prevoz ostala su puste laži. Gradonačelnik je pokazao da nije u stanju da realizuje jedan obični tehnički zadatak, da nalijepi red vožnje na table, a kamoli da obezbijedi besplatan prevoz građanima.

bottom of page