top of page

Ceste u Banjaluci prepune rupa, vozači ogorčeni

"Ovo šta se radi od našeg naselja je užas. Čekamo kad će rupe na cesti da nam progutaju automobile, a u smeću i smradu se davimo", kaže stanovnik banjalučkog naselja Drakulić, koji želi da ostane anoniman.



Ulica Mlađe Ćusića je već "krpljena", kaže nam, ali se nove rupe konstantno otvaraju i niko ne reaguje. Kaže i da broj kontejnera nije odgovarajući za ovoliko naselje, pa je čest prizor ogromna gomila smeća pored kontejnera.



"Sami ćemo se organizovati i zakrpiti ih, nebitno koliko bismo zakona time prekršili. Ovom cestom djeca pješače u školu, neko će ih zakačiti autom dok bude obilazio jednu od rupa. Problem se mora riješiti", poručuje Nemanja B. iz Drakulića.


Nisu stanovnici Drakulića usamljeni, na stanje saobraćajnica su ogorčeni i u Adi, ali i u Boriku.


Čitaoci iz Ade su nam poslali fotografije rupe na cesti koja je, kako kažu, "dovoljno velika da se kamion zaglavi u njoj". Tvrde da je duboka preko 15 cm, a duga više od jednog metra.


U Boriku su posebno nezadovoljni novim pješačkim prelazom koji je napravljen od betonske kocke, jer smatraju da su nepotrebno utrošena ogromna sredstva, a mogao je biti napravljen i montažni, koji bi imao isti efekat.


"Pored tog ležećeg policajca, stravična je situacija na cesti koja vodi od 'San Rema' prema kružnom toku, jer se mora voziti slalom između ulegnuća na cesti", kaže nam vozač kojeg smo pitali za komentar.

bottom of page