Centralna ulica vikendom pješačka zona


Dio glavne ulice u centru grada i ovog ljeta biće vikendom pretvoren u pješačku zonu.Kako su najavili iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, početak je predviđen za ovaj vikend, odnosno od 18 časova u subotu 17. jula pa do 5.30 časova u ponedjeljak 19. jula.


U tom periodu, Ulica kralja Petra I Karađorđevića na dijelu od hotela „Bosna“ do Ulice Marije Bursać biće zatvorena za sve četvorotočkaše, odnosno biće pretvorena u pješačku zonu u kojoj će moći slobodno da se kreću pješaci i igraju mališani.


Namjera je da se promoviše zdrav način života, ekologija i održivi razvoj, pa će tako u novofomiranoj pješačkoj zoni svakog vikenda do kraja avgusta biti organizovani dodatni sadržaji, poput rolerijade, biciklijade, ulične trke, te prezentacije i treninga sportskih klubova.


"Uz ovu aktivnost, sistem za iznajmljivanje bicikala, parkinge za bicikle, punjače za električna vozila, izgradnju teretana u prirodi i trim staza, Banja Luka se jasno opredjeljuje za promociju zdravog načina života i razvoj nemotorizovanog saobraćaja", zaključili su iz resornog odjeljenja.