top of page

Centar za socijalni rad: Gradonačelnik koristi najugroženije kategorije da manipuliše građanima


Zbog raznih špekulacija iz medija o tome zašto nisu isplaćena socijalna davanja, javnosti su se obratili ispred Centra za socijalni rad, a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:1. „Centar za socijalni rad“ Banja Luka je tražio od Grada 5.240.000,00 KM za tuđu njegu i pomoć za budžet 2023. godine. Gradonačelnik je odobrio 4.350.000,00 KM. Evidentno je da je odobreno skoro milion manje.
Traženo od „Centra Centar za socijalni rad“ da smanji budžet na šta mi nismo pristali.
2. U martu mjesecu 2023. godine Gradonačelnik je predložio rebalans za 2023. godinu bez da je uputio „Centru za socijalni rad“ obavještenje o tome. U prvom rebalansu nema „Centra za socijalni rad“.U martu mjesecu su se sve potrebe znale i mogle su se uvrstiti u rebalans, ali nisu.


3. Plate za radnike „Centar za socijalni rad“ koji su na dugotrajnom bolovanju (trudnice, porodilje i teški bolesnici) nisu isplaćene iako smo poslali zahtjev za realokaciju Gradonačelniku. Sredstva postoje ali Gradonačelnik nije predložio realokaciju.
Iz svega navedenog evidentno je da nema volje Gradonačelnika da se riješe pitanja

najugroženije kategorije stanovnika a to su bolesni, nemoćni, djeca sa posebnim potrebama,...


„Centar za socijalni rad“ Banja Luka se već drugu godinu koristi da bi se manipulisalo građanima i ostalom javnosti te uslovljavala Skupština da usvoje rebalans.


Odlukom o izvršenju budžeta za 2023. godinu stoji da su korisnici socijalnih davanja prioritet, što se nije pokazalo u praksi", navode iz ove ustanove.

Comments


bottom of page