Bursać: O vojsci koju Džaferović hvali svjedoče humke civila u Zalazju, Kravici...

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da o časti vojske koju bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović hvali svjedoče humke civila u Zalazju, Kravici, Ilijašu, po Ozrenu i svuda gdje su mogli doprijeti do golorukog naroda.


,,Međutim, u ovom trenutku djelovanje, kako bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka i Džaferovića, tako i mnogih drugih eksponenata političkog Sarajeva nije ništa drugo do nastavak obesmišljavanja istine kao takve, posebno istine o neposrednoj istoriji ovog prostora, kako bi sebi otvorili nekakav imaginarni prostor za politički manevar'', rekla je Bursaćeva Srni.


Ona je smatra da se "ne treba uzdati u rad pravosuđa na nivou BiH, jer je i ono dosadašnjim radom upravo dokazalo da je instrument za uspostavljanje nametnutih stavova o ulogama i pozicijama, kako u proteklom ratu, tako i sa tendencijom da tako nastave raditi i sada u miru".


Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović negirao je da je tzv. Armija BiH činila ratne zločine, istakavši da je ta vojska "vodila časnu borbu i borila se protiv zločina, a ako je zločina bilo da su to bili zločini pojedinaca".


Autor: Srna