top of page

Burno uoči sjednice banjalučke Skupštine

Političke štetočine i politički korisni idioti, ovim epitetima je Draško Stanivuković počastio odbornike skupštinske većine. Krivca za sve probleme vidi u njima. Očigledno je gradonačelnik zaboravio da gradska uprava ne izvršava svoje zakonom predviđene obaveze.


Gradonačelnik je svoj vanredni pres sazvao kako bi se požalio na prijedloge koji nisu prošli na skupštinskim radim tijelima, a zapravo su to njegovi prijedlozi. Iz SNSD-a ga pitaju šta uraditi sa odlukama koje je Skupština usvojila, a on odbija da ih izvrši. Penzioneri, kažu više od pola godine čekaju isplatu od stotinu maraka.


"Šta ćemo sa odlukama koje je Skupština usvojila, a koje gradonačelnik odbija da izvrši ili ih realizuje naknadno i mimo zakona. Za to, sigurno nije kriva skupštinska većina. Kaže za penzionere nismo ispunili sve procedure. Naravno da jesmo. Pitanje za njega: "Da li je ispunio sve procedure u Debeljacima i Priječanima ili je svjesno tjerao izvođača u nelegalne radnje jer mu nije obezbijedio građevinsku dozvolu?" Nije mu riješio imovinske odnose i dao mu je nepotpune projekte", rekao je Borivoj Obradović, odbornik SNSD-a u skupštini grada Banjaluka.


Napominje, Obradović i da javnost nema nikakvu analizu koja se tiče neradne nedjelje. Na komisiji kaže čak ni suprotna strana nije bila protiv toga da se ova tačka vrati na doradu, kako bi se dobili tačni podaci i detaljna analiza. Zakoni i procedure su okvir koji gradonačelnika očigledno guši, poručuje Obradović.

bottom of page