Budimo humani,nije teško!


Pomoć u vidu namirnica, a uskoro i medicinske njege, stiže u Stratinsku kod Banjaluke. Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić, posjetio je Božu Kekića, ratnog vojnog invalida i demobilisanog borca.

Božo živi u dvorištu svog brata, ratnog vojnog invalida, u kontejneru koji su mu obezbijedili bivši saborci iz Prve gardijske motorizovane brigade. Od prihoda ima 135 maraka socijalne pomoći. Zdravstveni problemi su, kaže, brojni. Preživio je dva moždana udara ima problema sa nogom i teško može da stoji, a samim tim teško i da zaradi. Zato mu je stigla pomoć i od gradskog SNSD-a, ali i medicinska pomoć prvog čovjeka UKC-a. Vlado Đajić kaže da je čuo za teške uslove u kojima je Božo.

Donijeli smo,kaže, neku određenu pomoć, i naravno da ćemo sada vidjeti i u daljoj budućnosti šta mu treba i kako da olakšamo mu život. Kontejner u kome Božo živi je prokišnjavao, ali je popravljen uz pomoć Božinih nekadašnjih saboraca. Božo slabo vidi pa ne može da čita, a TV zbog toga rijetko gleda. Ipak, redovno sluša radio. Kaže, u cijeloj nesreći je dobro što nije ni sa kim u svađi - pa i komšije pomognu ponekad.