Brojni problemi u MZ Debeljaci: Mjesecima bez odgovora iz Gradske uprave

Mještani Debeljaka čekaju početak rekonstrukcije glavne saobraćajnice kroz ovo naselje, kako bi 80 mališana koji idu u područnu školu “Stanko Rakita”, bezbijedno pristizalo na nastavu.


Podsjećamo, raspisivanjem tendera za izradu glavnog projekta za rekonstrukciju glavne saobraćajnice kroz Debeljake, Grad je pokrenuo aktivnosti na rješavanju ovog najvažnijeg infrastrukturnog pitanja u ovom naselju. Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u junu su najavili da je planirana gradnja dva kraka saobraćajnice, sa trotoarima, u ukupnoj dužini od kilometar i po.


Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci Dejan Štrbac rekao je za "Glas Srpske” da nema dobru komunikaciju sa Gradskom upravom, te da mjesecima čekaju odgovore na pitanja koja im ova mjesna zajednica šalje.


- Tražili smo informacije o ulaganjima u naše naselje, za ovu godinu i nismo dobili nikakav odgovor. U posljednjih godinu dana u Debeljacima urađena je jedna ulica, oko 100 metara asfalta i ništa više - kazao je Štrbac.


Dodao je da oko 200 kuća nema vodu tokom ljeta.


- Vodosnabdijevanje je veliki problem u Debeljacima. Čekamo da problem bude riješen ove ili sljedeće godine. Nadamo se da će gradska voda, koja ide preko Ponira, tzv. “Voda 3”, olakšati mještanima život - naglasio je Štrbac.


Rekao je da ovo naselje ima probleme i sa začepljenim kanalima pored puta.


- Gorući problemi su neočišćeni kanali, koji su zatrpani. Gradskoj upravi i Odjeljenju za saobraćaj i puteve smo slali deset dopisa povodom ovog problema, međutim niko od njih nije reagovao - istakao je Štrbac.