Brojke se smanjuju: U Srpskoj još 35 zaraženih koronom, jedna osoba preminula

U Republici Srpskoj je u posljednja 24 časa potvrđeno 35 novih slučajeva virusa korona, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj.


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 310 laboratorijskih uzoraka.

Radi se o 16 muškaraca i 19 žena,od kojih je šest mlađe, 11 srednje i 18 starije životne dobi.


Prema mjestu prebivališta, 18 osoba je iz Banjaluke, četiri iz Bijeljine, po dvije iz Кotor Varoša, Ribnika i Šipova i po jedna iz Broda, Doboja, Zvornika, Prnjavora, Stanara i Teslića.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškaracu starije životne dobi iz Vlasenice.


Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 111.022 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 6.243 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.


U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 413.410 osoba.