top of page

Broje se listići iz Gradiške


U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu danas je nastavljeno kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Gradiške za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, rečeno je Srni u ovom centru.Izvor iz Glavnog centra navodi da je juče završeno kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika Republike Srpske za područje Pala, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada i Šekovića, te da su se tokom protekle noći brojali listići i iz Federacije BiH.


Za sada, kako kaže izvor, nema nikakvih odstupanja, osim statističkih grešaka na nekim biračkim mjestima, tako da ponovno brojanje neće promijeniti ništa značajno.


Dodaje da nakon prebrojavanja listića iz Gradiške, nemaju informaciju šta je sljedeće na redu.


Izvor navodi da nema više vreća iz FBiH i naredbi za ponovno brojanje, tako da se nastavlja sa brojanjem listića za nivo predsjednika Republike Srpske.


Centralna izborna komisija BiH danas bi trebalo da objavi preliminarne rezultate opštih izbora, što je rok propisan Pravilnikom o provođenju izbora.


CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.


Protiv ove naredbe glasao je član CIK-a Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena, jer još nisu utvrđeni rezultati izbora.

コメント


bottom of page