top of page

Breskvica stigla u Banjaluku i najavila koncertni SPEKTAKL

Dva koncerta regionalne zvijezde Breskvice biće održana sutra u Banjaluci. Prvi od pet časova je namijenjen maloljetnicima, dok drugi koji počinje u 21 čas namijenjen je punoljetnim licima.Organizator koncerta Breskvice u Banjaluci je Daun sindrom centar Banjaluka, a direktor Zoran Jelić poručio je da su odlučili "da počaste Banjaluku".Pjevačica Breskvica kaže za ATV da rado voli da dođe u Banjaluku i da je na prvom mjestu oduševi hrana.


"Želim da se zahvalim Vama na pozivu i doktoru Vladi Đajiću koji je ovo organizovao i što me je dočekao ovdje lijepo", rekla je Breskvica.Ona je istakla da svaki svoj nastup otvara najpopularnijom pjesmom u tom momentu. Govoreći o karijeri i izboru pjesama, kaže da joj pomaže tim saradnika.


"Ukoliko mi u Generaciji ZED ne pravimo pjesmu nego je dobijemo od drugih izvođača, onda svi biramo", poručuje Breskvica i ističe da pjesma "S anđelima" nema posvetu i da je tu pjesmu radio Rasta.


Kako je dobila nadimak, ne sjeća se. Pamti ga iz osnovne škole, a tako je sada i roditelji zove. Za važnu saradnju u posljednje vrijeme ističe duet sa MC Stojanom.


"Svaka je obilježila svoj period. Prvi duet sa MC Stojanom koji mi je mnogo pomogao u životu i ta mi je saradnja bila najdraža. Moje kolege obraćaju pažnju na pjesmu, a meni je važno da spot bude podjednako dobar. Što se tiče mojih spotova, ja učestvujem tako što dam ideju, pa moji ljudi dalje to prave", kaže Breskvica.


Organizator Zoran Jelić iz Daun sindrom centra Banjaluka kaže da su se na ovaj potez odlučili jer se ambasador Centra doktor Vlado Đajić odrekao poslaničke naknade i donirao je Daun sindrom centru.


"Napravili smo da bude jedan koncert za maloljetnike u 17, a drugi za odrasle u 20 sati. To je sve dogovoreno u saradnji s našim ambasadorom. Imali smo vijećanje koga da pozovemo i jednoglasno je odlučeno da to bude Breskvica", kroz smijeh priča Jelić.

Ponovio je da koncert Banjaluci poklanjaju osobe s Daunovim sindromom.


"Mi do sada nismo mogli da vidimo osobu s Daunovim sindromom da prisustvuju, a ne da organizuju koncert. Na koncertu će se održati veliki socijalni kontakt - osobe s Daunovim sindromom će biti pomiješane s ostalima. Moramo da shvatimo da su te osobe najprije ljudi, a tek onda osobe s Daunovim sindromom", kaže Jelić.


Objasnio je da na koncertu neće biti alkohola, ali da je zabava zagarantovana.


Odbacio je kritike na račun doktora Vlade Đajića.


"Iznenađen sam kada sam vidio da je gubitnik dana proglašen čovjek koji iza ovog svega stoji, koji je sve dao. Dr Vlado Đajić vam pomaže i zauzvrat ne traži ništa. Može sve da obmane, ali ne i osobe s Daunovim sindromom, one su ga prihvatile. Daje puno sebe, u svakom smislu. Nema gdje nismo bili pod pokroviteljstvom tog čovjeka", rekao je Jelić.


Za kraj je rekao da je ulaz na koncert slobodan.


"To je bio uslov kada smo razgovarali s našim ambasadorom da se mi proveselimo i da se svi u Banjaluci provesele. Muzika je put do sreće i ja želim da se zahvalim Breskvici koja, kada je čula, rekla da će naći termin", istakao je Jelić.


Izvor: ATV

bottom of page