top of page

Breskvica o Stanivukovićevoj zabrani da nastupa u Banjaluci: Ko to ima pravo da bilo kome nešto zabrani? VIDEO


Anđela Ignjatović poznatija kao Breskvica i jedna od potencijalnih predstavnika Srbije na ovogodišnjem Evrosongu po prvi put prokomentarisala je zabranu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da nastupa u ovom gradu. Breskvica je pitala ko to ima pravo da bilo kome nešto zabrani, kao što je to slučaj sa Stanivukovićem.Javnost u Srbiji, sudeći po reakcijama na njenu pjesmu “Gnezdo orlovo”, Breskvicu vidi kao ovogodišnjeg predstavnika na Evrosongu, ali je zato gradonačelnik Banjaluke zabranio njene nastupe u Banjaluci te ju je smatrao nepodobnom jer je nastupala za djecu iz Daun sindrom centra, a čiji je glavni ambasador prof. dr Vlado Đajić.


“Banjaluku vidim kao jedno mesto gde imam mnogo publike, publike koja peva zajedno sa mnom i to mi je ostalo u mnogo lepom sećanju. I onda je došao taj trenutak kada sam opet trebala pevati u Banjaluci da bi par dana prije nastupa dobila informaciju da mi je zabranjeno. Nije mi uopšte bilo jasno zašto. Onda su krenule priče Desingerica, Pljugica, Breskvica. Ne znam da li je on (gradonačelnik Banjaluke) iskoristio moje ime jer mu se rimovalo, ali sam kasnije skontala da to nije slučaj”, kazala je Breskvica.


Ona je dodala kako su pomenuti Desingerica i Pljugica izvođači, koji imaju drugačiji stil od nje i koji nije po svačijem ukusu. Ali kako ona dalje navodi ako i njih neko želi slušati, ko im ima pravo to zabraniti.


“Ko je bilo ko, da bilo kome zabrani bilo šta?” pitala je ona.
bottom of page