top of page

Bosančić predlaže: Sa pet miliona godišnje dovedimo asfalt u sva banjalučka sela VIDEO

Na samo nekoliko kilometara od grada nalaze se brojna sela i prigradska naselja koja nude pun potencijal za turizam i proizvodnju zdrave hrane, međutim mještani ovih sela nemaju uslove za život zbog toga što i dan danas nemaju puteve do kuće, poručio je predsjednik GO DEMOS Banjaluka Boran Bosančić.– Banjalučka sela nude priliku za zdrav i kvalitetan život. Na samo pola sata vožnje od centra grada imamo čist vazduh, zemljište za prizvodnju zdrave hrane i značajne turističke potencijale, ali za se to je neophodna dobra saobraćajna infrastruktura – pojašnjava Bosančić.On je u videu koji je objavio na društvenim mrežama prikazao katastrofalne puteve u selima u blizini Banjaluke. Mogu se vidjeti putevi u selima Drakulić, Šargovac, Borkovići, Rekavice, Ljubačevo i uvjeriti da je tu još kaldrma, zemljani putevi, putevi puni rupa i slično.


Bosančić je rekao da će u narednom periodu prikazati i druge puteve na području grada, u seoskim i prigradskim mjesnim zajednicama.


– Naši građani trebaju da imaju uslove dostojne života čovjeka u 21. vijeku. Zbog toga imamo prijedlog kako da riješimo ovaj problem – istakao je Bosančić.


On je rekao da DEMOS predlaže da se u naredne četiri godine uloži 20 miliona maraka za asfaltiranje 200 kilometara makadamskih puteva.


– To znači da se svake godine iz budžeta grada odvoji 5 miliona maraka za 50 kilometara – kaže Bosančić i poručuje da je vrijeme da završimo sa asfaltiranjem.


bottom of page