top of page

Bosančić poručio Stanivukoviću: Povucite odluku o poskupljenju parkinga

Pozivam gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i Gradsku upravu da povuku odluku o poskupljenju parkinga, koja je najavljena za 15. avgust, poručio je predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Banjaluka Boran Bosančić.On je rekao da bi Stanivuković trebalo pažljivo da razmotri odluku o poskupljenju i da preispita njene posljedice na građane, uzimajući u obzir tešku ekonomsku situaciju u kojoj se našao cijeli svijet zbog inflacija i rasta cijena.


"Inflacija i rast cijena su realnost s kojom se suočavamo, ali građani su već sada opterećeni povećanjem troškova svakodnevnih životnih potreba i sada im nikako nije potrebno poskupljenje parkinga. Nedavno poskupljenje komunalija dodatno je pogodilo kućne budžete", rekao je Bosančić.


On je podsjetio da je od sredine marta u Banjaluci voda skuplja za 12 odsto, prikupljanje i odvoz otpada za 24 odsto, a grijanje građane košta 19 odsto više nego u ranijem periodu.


"Nije tajna da u Banjaluci nedostaje parkinga i da su česte gužve, pogotovo u centru Banjaluke. Međutim, smatram da se taj problem ne rješava tako što će cijena parkinga biti skuplja i do tri puta. Problem parkinga u Banjaluci se može riješiti i sa gradnjom novih parking mjesta, građenjem podzemnih ili garaža sa više spratova, a u kojima bi se mogao parkirati veliki broj automobila", pojasnio je Bosančić.


Predsjednik GO DEMOS Banjaluka Boran Bosančić još jednom je pozvao gradonačelnika i nadležne iz Odjeljenja za inspekcijske poslove i Komunalnu policiju da povuku ovu odluku, jer građanima nije potreban novi udar na džep.

bottom of page