top of page

Borenović tražio podršku stranaca (FOTO)

Navodna briga o Republici Srpskoj i srpskom narodu koju opozicija ističe, pala je u vodu kada je Branislav Borenović otkrio svoje namjere. Naime, kako saznajemo Borenović je razgovarao sa poslanikom i predsjednikom parlamentarne grupe za Zapadni Balkan Josipom Juratovićem od kojeg je tražio podršku na predstojećim izborima.



Podsjećamo, predstavnici opozicionih stranaka u više navrata su napuštali salu Narodne skupštine Republike Srpske, izbjegavajući da glasaju o važnim nacionalnim pitanjima, prenosu nadležnosti, radu visokog predstavnika i slično.


Kada je riječ o prenosu nadležnosti, na skoro održanom sastanku Borenović je potvrdio da neće, ukoliko on dođe na vlast, ići u vraćanje nadležnosti te kako misli da je to dovoljno da ga stranci podrže i lobiraju za njega.

Ovim je još jednom potrvđena kukavička politika koju zagovara Branislav Borenović i opozicija. Prepiska potvrđuje da ova struktura donosi štetne odluke po Republiku Srpsku.




Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik je poslanike opozicije koji su napuštali sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, a na kojoj se raspravljalo o vraćanju nadležnosti, više puta nazivao kukavicama i izdajnicima, što se sada i potvrdilo. Cilj opozicije nije odbrana Republike Srpske, već isključivo njihovi lični ciljevi i dodvoravanje strancima.


bottom of page