top of page

Borenoviću stranačke kolege okrenule leđa, a on i dalje želi biti na čelu PDP

Jelena Trivić se i dalje samoubjeđuje da je predsjednik Republike Srpske, a Branislav Borenović da je i dalje “najjači” čovjek u PDP-u, dok svakim danom sve više opozicionara okreće od te priče.Iako bi, u najmanju ruku bilo moralno da Branislav Borenović odmah podnese ostavku na mjesto predsjednika PDP-a, tu odluku je prolongirao za nešto manje od godinu dana.


Tako je danas Borenović poručio nakon sjednice Predsjedništva PDP-a, održanoj u Banjaluci.


Umjesto da sačuva bar malo dostojanstva i da podneses ostavku zbog kompletnog postizbornog cirkusa kojeg je napravio sa Jelenom Trivić i ostalim stranačkim kolegama, Borenović i dalje ne odustaje.


„Unutarstranački izbori u PDP-u, odluka je na današnjoj sjednici Predsjedništva. Ušli smo u završnu godinu četvorogodišnjeg mandata ovog sastava PDP-a uključujući i mene kao predsjednika partije. Formirali smo tim koji će pripremiti sve za provođenje izbora. Na kojem će se sigurno birati novi predjsendik PDP. Po Statutu ja više nemam pravo da se kandidujem. Izabran sam 2015. ovo je moj drugi mandat koji ističe za godinu dana, ja više ne mogu biti predsjednik partije“, kazao je Borenović na konferenciji za novinare.


Da Borenović gubi podršku unutar stranke, jasno je dao do znanja i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana koji je istakao da je PDP zreo za reforme.


“Stanje u PDP je zrelo za potpune reforme i to sve treba biti poznato u toku ove kalendarske godine. Treba preispitati rezultat i sagledati kako dalje”, naveo je Stanivuković.


Stanivuković je naglasio da je PDP na proteklim opštim izborima doživio težak poraz, te da je vrijeme za nova lica u stranci.Comments


bottom of page