Borenović osudio Begićeve postupke, Stanivuković se nije izvinio

Bez obzira na mladost, impulsivnost ili što je mnogo puta bio izložen uvredama, teške i neprimjerene riječi, poput današnjih su nedopustive, napisao ja na svom Twitter nalogu Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, nakon što je Ivan Begić odbornik ove partije u Skupštini grada Banjaluka, brutalno izvrijeđao odbornike kao i novinare Alternativne televizije.


,,Uvjeren sam, znajući @Bege_bl, da će izraziti žaljenje, uputiti izvinjenje i lično pozvati na suzdržanost i korektnost, što od njega i očekujemo", dodao je Borenović u svom tvitu.


Za razliku od svog stranačkog šefa, gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković nije se ogradio, osudio, niti se izvinio zbog Begićevih postupaka.


Podsjećamo, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivan Begić vrijeđao danas odbornike većine i nazvao ih fašistima, a najgrublje je izvrijeđao i ATV, čije radnike je nazvao "umobolnim".


Stanivuković se na današnjoj konferenciji za novinare, nevješto pravdao i pokušavao da skrene priču sa te teme.


Gradonačelniku Banjaluke očigledno nije ništa bilo sporno, ni kada je masa koju je on okupio ispred zgrade RTRS vrijeđala našu novinarku i snimatelja, pa je i taj nemili događaj ostao bez njegove osude.


Na konferenciji su naši novinari insistirali da Stanivuković odgovori, više puta profesionalno postavili pitanje, ali smo ostali uskrećeni za direktan odgovor gradonačelnika.


Stanivuković je u jednom trenutku, dok je kritikovao naše izvještavanje, rekao da tako radimo u njegovu korist, te mu činimo "medvjeđu uslugu". Ostaje nejasno šta je gradonačenik Banjaluke tim htio da kaže.

Izvor: ATV