top of page

"Borenović nakon zimskog sna koristi neradni dan da dobije malo medijskog prostora"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nakon teškog i dugog zimskog sna proljećem probuđeni Branislav Borenović vraća staru laž i podvalu u javni prostor samo da bi o nečemu pričao.Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Borenovića da mu je visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj odgovorio da se BiH pridružila EU sankcijama protiv Rusije, Dodik je upitao zašto Borenović pitanje o navodnim sankcijama Ruskoj Federaciji nije postavio ruskom Ministarstvu spoljnih poslova nego je pitao Borelja.


"Zar Borenović nije čuo izjavu ruskog ambasadora od prije nekoliko dana da je BiH na spisku prijateljskih zemalja Ruske Federacije. Kako je to moguće ako su na snazi 'sankcije' koje Borenović očito priziva. Da je zaista krenuo da istražuje samozadatu temu, nije morao da piše nikome van BiH. Mogao je sam da otkrije da ni Predsjedništvo BiH ni Savjet ministara nikada nisu donijeli odluku o sankcijama Ruskoj federaciji", naglasio je Dodik.


On je konstatovao da Borenovića uopšte ne zanima ni Ruska Federacija ni ko joj je i kada uveo sankcije.


"Borenović koristi jedan neradni dan u kojem i on može dobiti malo medijskog prostora, a da se ne govori o raspadu PDP. Preporučio bih mu manje šuplje priče, više terenskog rada, više konkretnih prijedloga za stvarne a ne izmišljene probleme", rekao je Dodik.


Ako se tako bude ponašao, dodao je Dodik, PDP-u će nakon svih turbulencija ostati bar ime.


"I to ne što su ga Borenović i (Igor) Crnadak uspjeli sačuvati, nego što oni koji su im dali ime nikad ne predaju autorska prava. Biće da su im dali i teme za nedjeljno razbijanje monotonije", naglasio je Dodik.

bottom of page