top of page

Borenović „KUPIO“ mandat do iza lokalnih izbora – Odlazak Jelene Trivić bio OZBILJAN UDARAC


Branislav Borenović ostaje predsjednik PDP-a iako su bila obećanja da on više neće biti predsjednik partije.U Banjaluci se održava Sabor PDP-a na kojem se mijenjaju pravila kako bi Branislav Borenović ostao predsjednik PDP-a.


Kako se očekuje njemu će mandat biti produžen „do iza“ loklanih izbora naredne godine.


Da bi „zamazli oči“ članstvu i javnosti najvaljeno je da će biti izmijenjen Statut tako da će Glavni odbor dobiti veća ovlašćenja.


PDP danas bira novi Glavni odbor, Statutarnu komisiju, Nadzorni odbor, Satut partije, a najavljuju i donošenje Rezolucije “RS na prvom mjestu”, prenosi N1.


Nakon Sabora biće održana i prva konstitutivna sjednica novog glavnog odbora.


Statutom je predviđeno da ako se ne izabere novi predsjednik nakon isteka mandata, starom bude produžen mandat na godinu dana, što se najavljuje za danas, prenosi Banjaluka.net.


-Mladen Ivanić nakon 16 godina nije se kandidovao za novog predsjednika, otvorio je tada prostor za mlađe generacije, pripadam joj i ja, otvaram vrata mladima… neki nisu bili dovoljno strpljivi…, rekao je Borenović, te odgovorio da li je nestrpljiva bila Jelena Trivić:


-Svaki odlazak se osjeti. To se dešava. Prebrodili smo jedan izazov, otišao jedan poslanik, jedan potpredsjednik, 10-ak odsto članova Glavnog odbora. To dokazuje da je PDP ostao čvrst i otvara prostor za nove ljude i ideje.


Borenović kaže da opozicija ima odgovornost da prevaziđe prepreke, da bi Republika Srpska bila razvijena, stabilna, da bude zaposlena, a ne izolovana. Očekuje mudre odluke i opozicioni pragmatizam.


Glavna zvijezda Sabora ipak je Draško Stanivuković koji će morati odraditi loklane izbore da bi eventulano bio kandidat za predsjednika PDP-a.

Comments


bottom of page