top of page

Borci neće dozvoliti pritiske na Srpsku

U posljednje vrijeme svjedoci smo pritisaka i prijetnji koje nisu dobre za Republiku Srpsku i to nećemo dozvoliti, rekao je predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Novi Grad Nemanja Starčević.Govoreći o današnjem skupu u Banjaluci pod nazivom "Sloboda", Starčević je pozvao sve organizacije proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, druga udruženja i građane da podrže skup i da tako učestvuju u odbrani prava Republike Srpske i njenih građana.


Istakao je da je ovaj skup način da se izrazi neslaganje sa odlukom Kristijana Šmita o suspenziji Zakona o imovini Republike Srpske.


- Pritisak na slobodu Republike Srpske nećemo dozvoliti - poručio je Starčević.


Profesor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Drago Vuković rekao je da bi sa današnjeg skupa građani trebalo da pošalju poruku da se protive uskraćivanju prava i sloboda, ističući da su veoma ozbiljni razlozi za organizovanje skupa.


Naveo je da je BiH protektorat, da su visoki predstavnici nametanjem odluka i oduzimanjem sloboda izvršili svojevrsni politički zločin nad Srpskom.


Vuković je poručio da skup "Sloboda" nema nikakve veze sa izborima, jer bi se u tom slučaju, kako kaže, skup organizovao na jesen a ne danas.


- Republika Srpska je ugroženije nego što mislimo, a cilj Sarajeva da ona postane "prazna ljuštura" - istakao je Vuković.


U organizaciji Boračke organizacije Republike Srpske danas će u Banjaluci u 17.00 časova, na Trgu Krajine, biti održan veliki narodni skup "Sloboda" kojim će biti izražen protest protiv odluke Karistijana Šmita koji pokušava da ospori imovinu Republike Srpske.bottom of page