top of page

Borci napali Vukanovića: Koristiš nas za LIČNU PROMOCIJU – Posramljen otišao iz Nevesinja?!


Danas je u Nevesinju obilježen Mitrovdan, Krsna slava Boračke organizacije i godišnjica velike mitrovdanske bitke. Na proslavi je došlo do incidenata, potvrđeno je Faktormagzinu iz više izvora. Naime grupa boraca verbalno je napala poslanika Nebojšu Vukanovića optužujući ga za izdaju i korišćenje boračke populacije u svoju ličnu promociju.Nazvali su ga izdajicom, a sve je bilo na ivici fizičkog sukoba.


Poveća grupa mještana spriječila je fizički obračun a Vukanović je iz Nevesinja otišao posramljen. Potvrdili su izvori faktormagzina.


U Nevesinju je danas, inače, obilježeno 30, odnosno 28 godina od mitrovdanskih bitaka, koje predstavljaju simbol odbrane ne samo Nevesinja i Hercegovine, već cijele Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.


Obilježavanje 30, odnosno 28 godina od mitrovdanskih bitaka počelo je svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornom Hramu Vaznesenja Hristovog koju je služio Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije uz sasluženje sveštenstva.


Episkop Dimitrije poručio je da srpski narod u ratu treba da odlikuje junaštvo, a u miru čojstvo.


– Čojstvo u miru znači da nikoga ne uvrijedimo, ali i da ne povrijedimo svoju savjest, poštenje, da ne obrukamo pretke, da sačuvamo poštenje i časnost – rekao je vladika, koji je Nevesinjcima zaželio da u njima vaskrsne ljubav, vjera i nada i da se „nadahnu svjedočanstvom junaka koji su branili ovaj grad devedesetih godina pršolog vijeka“.


autor:faktormagzin, foto: faktormagzin

bottom of page