Borci na ulici brane Republiku Srpsku, SDS slavi u lokalnom restoranu


Slučajno ili ne, ali je Gradski odbor SDS-a Banjaluka za danas zakazao slavlje u jednom poznatom restoranu.Početak slavlja zakazan je za 17 časova. Tačno u minut kad će i borci na Trgu Krajine braniti Republiku Srpsku. Organizator slavlja je predsjednik Gradskog odbora Milan Radović. Gotovo u isto vrijeme, u 18.00 časova i PDP je zakazao veliki stranački skup.


Prema saznajima faktormagazina, u najelitnijem banjalučkom hotelu , u to vrijeme, okupiće se rukovodstvo strnake i regionlani odbor za Izbornu jedinicu III.


SDS i PDP nisu podržali najavljeni narodni skup „Sloboda“ ali zato su bar mogli da odgode stranačke aktivnosti i slavlja u Banjaluci za ovaj dan. Ovako, slaveći, SDS „gura prst u oko“ borcima koji po ko zna koji put na ulici, ovaj put brane Republiku Srpsku.


Na to sve, članovi stranke komentarišu, da Milan Radović i nema pretjerano razloga za slavlje. Stranku mu je nedavno napustio jedini poslanik iz Banjaluke, Davor Šešić kao i brojni stariji članovi partije.


Odbornik Aleksandar Petković nije zadovoljan stanjem u stranci a SDS je izgubio i izbore za Savjete mjesnih zajednica u Banjaluci.


Milan Radović na to sve uporno tvrdi da je stranka u najvećem gradu u Srpskoj konsolidovana.