top of page

Borba se nastavlja; Mještani Česme pokazali putokaz gradonačelniku da lakše dođe do njih

Mještani mjesne zajednice Česma u utorak održali su mirni skup u svom naselju povodom borbe za rekonstrukciju glavnu saobraćajnice. Iako su mještani dali gradonačelniku rok od 48 sati da ih posjeti i razgovara s njima o problemima, Stanivuković se nije udostojio odazvati njihovom pozivu. Kako bi još jednom ukazali na važnost problema, mještani su danas organizovali skup ispred Gradske uprave s ciljem da mu „pokažu lakši put do Česme“. Mještani su pripremili mapu s putokazom koji vodi od Gradske uprave do njihovog naselja.Član savjeta mjesne zajednice Česma, Srđan Krejić, ističe da se borba za izgradnju nastavka rekonstrukcije glavne ulice Petra Velikog već duže vrijeme vodi, ali gradonačelnik nije pokazao interes za njihov zahtjev. Naprotiv, ignorisanje njihovih apela traje već šest meseci, pa su se odlučili na dalje mjere za borbu.


„Danas smo se okupili i plan je da predamo mapu na kojoj je iscrtan putokaz do našeg naselja, vjerovatno gradonačelnik ne zna put ka Česmi, pa eto ovom prilikom smo došli da mu pomognemo da dođe do našeg naselja, da razgovara sa nama o ovako bitnom problemu“, rekao je Krejić.


Na skupu se obratio i mještanin Dragan Kokan, koji je izneo tri konkretna pitanja za gradonačelnika koja zahtjevaju odgovore. Prvo, žele znati u kojoj mjeri i u kojim projektima je Gradska uprava učestvovala u finansiranju projekata za njihovu ulicu, kada se zna da Vlada Republike Srpske finansira njihovu ulicu, a isto tako Vlada Republike Srpske zajedno sa Vladom Srbije finansira izgradnju mosta.


Drugo, interesuje ih kada i gdje je objavljen tender ili javna nabavka za izvođača radova na toj ulici.


I treće, žele imena i prezimena mještana kojima su riješena imovinsko-pravna pitanja, jer su uvjereni da ta pitanja nisu riješena, iako gradonačelnik tvrdi suprotno.


Ružica Kresojević, još jedna mještanka, ističe da je prije godinu i po dana prikupila više od 500 potpisa putem peticije koju je predala gradonačelniku i Odjeljenju za puteve i saobraćaj, ali nikada nije dobila odgovor. Jasno im je da sredstava ima za druge infrastrukturne objekte, samo za njihov problem nema.


„Mi vidimo da sredstava ima, rade se kupališta koja traju dva tri mjeseca, naša djeca tom ulicom prolaze svaki dan, je l' ja trebam još deset godina da svoje dijete u 21. vijeku vozim u školu. Ljudi moji je l' to realno, mi hoćemo tu ulicu, mi hoćemo tu saobraćajnicu", rekla je Kresojevićeva.

bottom of page