top of page

"Bolje da prodajem ruže nego da kradem" Dječak koji igra malog Džeja u filmu "Nedelja" otkrio detalje svog života

Dječak Alen Selimi je sa razlogom osvojio publiku u filmu "Nedelja", što i ne čudi, jer je upravo harizmom i divnim glasom, dugo prodavao ruže po kafanama u Skadarliji.Mali Alen Selimi je oduševio izvedbom pomenutom projektu, gdje je igrao Džeja Ramadanovskog kada je bio dijete, i sada za Blic kaže da ostavlja stari posao i postaje glumac i pjevač.

 

– Prodavao sam ruže na Skadarliji sa sestrom i šetali smo se, igrali, video sam jednu djevojku kroz prozor, mahnuo sam joj i poslao poljubac, a ona mi je rekla da je sačekam. Pitala me je da li znam da pjevam, ja sam rekao da znam, onda me je pitala da li znam da otpjevam “Nedelju” od Džeja, otpjevao sam joj i ona je rekla: “Ipak smo našli malog Džeja”. Tada ništa nisam znao o tom filmu – započeo je Alen.

 

On je zatim otkrio kako izgleda jedan njegov radni dan.


– Uvijek kada idem u Skadarliju, naručujem “Sunce ljubavi” i “Nedelju”. Ne prodajem ruže cijelo veče. Sestra je uvijek sa mnom. Nije mi teško, bolje to da radim, nego da kradem. Više to ne radim, sada to radi moj drug – objasnio je dječak.


On je istakao kako su roditelji reagovali kada im je saopštio vijesti o filmu.

 

– Roditelji su mi rekli: “Svaka ti čast”. Izabrali su mene pored još jednog glumca. Sada ću biti glumac i pjevač – istakao je dječak,

 

Dječak je od zarade na filmu i ima jednu želju:


– Naravno. Htio sam da skupljamo pare i da kupimo kuću. Moći će to jednog dana da se desi.

 

Ni mali Alen nije ostao ravnodušan na Džejovu priču.

 

– Bilo mi je žao kako su ga istjerali iz kuće i što je bio u domu, i što su ga tukli non-stop – rekao je dječak, te se osvrnuo na svoje djetinjstvo.

 

– Imam društvo, odlično se zezamo kada izađemo napolje, igramo fudbal. Znaju drugari da sam igrao u filmu, svi su bili srećni zbog mene, rekli su mi: “Biće Alene nešto od tebe”. Nije niko ljubomoran. Kada sam pjevao učiteljici i učitelju, oni su poludijeli – istakao je Alen i dodao:

 

– Škola mi je najbitnija, bez nje nemam ništa. Znam da čitam i pišem. Ivan Jevtović mi je pomagao na snimanju i brat. Sve sam naučio od Ivana. Bilo je tu još ljudi.

bottom of page