top of page

Bolest u porastu, obolijevaju mlađe djevojke: Dan borbe protiv raka dojke obilježen na Trgu Krajine

Bolest se u društvu raširila značajno, samo u našem Centru za dojku, znači samo banjalučka regija, tokom prošle godine imali smo 300 karcinoma, ističe u razgovoru za BL portal Suzana Kekić, predsjednica Saveza žena oboljelih od raka dojke “Iskra”.Udruže “Iskra” danas je na Trgu Krajine obilježilo Međunarodni dan borbe protiv karcinoma “Dan narcisa” – buđenje svijesti o opakoj bolesti, kako bi Banjalučanima ukazalo na probleme sa kojima se susreću žene u borbi sa ovom bolešću.


“S buđenjem proljeća budimo svijest građana o ovoj opakoj bolesti”, istakla se Kekićeva, koja je i apelovala na sve sugrađanke da redovno idu na preglede, koji su, kako kaže, ključ u ranom otkrivanju bolesti i njenom izliječenju.


Pored negativnog trenda širenja bolesti, Kekićeva navodi prisustvo još jedne negativne pojave, kada je riječ o karcinomu dojke.


“Primjetno je i da sve mlađe djevojke obolijevaju. Sve više djevojaka od dvadesetak godina moraju da se operišu”, tvrdi Kekićeva, a dodaje i da doktori ne mogu stizati da obave sve veći broj operacija.

Comentários


bottom of page