top of page

Bokseri "Slavije" krče put ka vrhu, gradske vlasti zadaju niske udarce

Dok bokseri Slavije krče put ka vrhu reigonalne lige, van ringa i dalje pljušte udarci u pleksus banjalučkog kluba koji bi mogli da ga bace u nokaut.Za sve je zaslužan Draško Stanivuković koji, sa svojim saborcima, ne preza ni od niskih udaraca i za koje, čini se, slovo zakona Republika Srpske tek je mrtvo slovo na papiru.


Iako se u jeku predizborne kampanje predstavljao kao spasilac Slavije, i “mesija” koji će ovaj klub da vrati na staze stare slave, po ko zna koji put, ispostavilo se da je sve što je rekao - čista laž.


Draško Stanivuković nelegalno je izabran na mjesto predsjednika UO BK Slavija, potvrdila je i Republička uprava za inspekcijske poslove koja je ustanovila sijaset nepravilnosti u radu kluba i rukovodstva kojem je podršku dao gradonačelnik Banjaluke.


Draško Stanivuković, “izabran” je za predsjednika BK Slavija na klupskoj skupštini održanoj 26. avgusta 2022. godine, za koju je Republička uprava za inspekcijske poslove, nakon detaljne kontrole, ustanovila da je održana na nelegalan način.


U rješenju Republičke uprave za inspekcijske poslove, a koje je u posjedu ATV-a, navodi se, između ostalog, da se u BK Slavija ne vodi evidencija o tome ko su članovi klupske skupštine, te da izborna skupština nije održana onako kako to propisuje Zakon o sportu Republike Srpske.


U rješenju Republičke uprave za inspekcijske poslove, od 19. septembra 2022. godine, nalaže se i da BK Slavija u roku od trideset dana otkloni brojne nedostatke utvrđene inspekcijskim pregledom te da sazove izbornu skupštinu i izvrši izbor organa sportskog udruženja u skladu sa Zakonom o sportu Republike Srpske, statut kluba usaglasi sa Zakonom o sportu Republike Srpske, donese pojedinačna akta propisana statutom i vodi knjigu članova shodno odredbi člana 52. stav 7. Zakona o sportu Republike Srpske.


Na ovo rješenje, “rukovodstvo” BK Slavija izabrano 26. avgusta 2022. godine, uložilo je žalbu, ali je žalba odbijena, saznaje ATV, a do danas, iako je prošlo više od tri mjeseca, sve ono što je Republička uprava za inspekcijske poslova naložila da se uradi - nije urađeno.


Ipak, ni to ne predstavlja problem Drašku Stanivukoviću, da sa svojim saradnicama ponovo pokušava zaobići slovo zakona Republike Srpske. Kako ATV saznaje, za danas u 17.00 časova, ponovo je zakazana klupska skupština, preslikana onoj od 26. avgusta 2022. godina za koju je već utvrđeno da je održana na nelegalan način.


Ni tu nije kraj svoj ujdurmi.


“Boks je proslavio naš grad u regionu. Iako je Boskerski klub ‘Slavija’ u posljednjh nekolko godina, nažalost, krenuo silaznom putanjom, mi danas tu stavljamo tačku. Naime, u proteklom periodu, zapali su u tešku finansijsku krizu, imali su blokirane račune. Mi smo odblokirali račune”, slavodobitno je izjavio Draško Stanivuković, uoči prvog kola Regionalne lige u boksu.


Bila je to šarena laža, klupski račun i dalje je blokiran. Ipak, bokseri Slavije nastavili su takmičenje u Regionalnoj ligi zahvaljući tome što su prijatelji kluba zavukli ruku u sopstveni džep kako ne bi pukla nova bruka.


Ipak, kako se godina bliži kraju, sve je bliži i novi udarac Slaviji.


“Republički inspektorat je u svom rješenju naložio BK Slavija da organizuje klupsku skupštinu u skladu sa Zakonom o sportu. Dobili smo saznanja da će danas biti organizovana skupština BK Slavija koja neće biti organizovana u skladu sa Zakonom o sportu jer članovi koji su predloženi i koji su izabrani nisu izabrani na zakonit način. Nisu čak ni pozvani svi članovi, niti bokseri, a ni treneri BK Slavija. To jedino vodi ka tome da će Republička inspekcija ponovo poništiti takvu skupštinu, ali će ovaj put BK Slavija biti kažnjen i novčanim penalima, a u slučaju daljeg nepostupanja po rješenju, Slaviji prijeti i gašenje zbog nezakonitog rada trenutnog rukovodstva”, upozorava Dragan Batar, počasni predsjednik BK Slavija.


Uprkos silnim problemima koji ponovo prijete Slaviji, rješenje kaže, Batar, postoji.


Zajedno sa bokserima, trenerima, nekadašnjim asovima ovog kluba i prijateljima Slavija poziva Draška Stanivukovića da sjednu za isti sto i da se nađe rješenje za izlaz iz krize od kojeg bi jedino benefita trebalo da imaju BK Slavija i banjalučki boks.


Comments


bottom of page