top of page

Bojan Kresojević opet se provaljuje: "Savjeti mjesnih zajednica uznemiruju građane!"

Nakon što je situacija u sedam banjalučkih mjesnih zajednica postala nepodnošljiva jer su danima bez vode gradski menadžer Bojan Kresojević narugao se onim savjetima mjesnih zajednica koji su zahtjevali da im se pusti vodu rekavši da ,,uznemiruju građane“. Za mještane ugroženih naselja od Gradske uprave umjesto rješenja ,,hladan tuš".
Iako već danima vode nema u Bronzanom Majdanu, Krminama, Donjim Kolima, Piskavici i Piskavici Gornjoj, Dragočaju i Aginom selu Kresojevića to ne zanima, kaže sve je u redu, voda stiže. A građani su i dalje žedni vode, a ne ispraznih obećanja.


Sami predsjednici mjesnih zajednica iskazali su nezadovoljstvo radom sadašnje Gradske uprave te su najavili nove proteste ukoliko voda ne dođe jer bez pitke vode u opasnosti su kompletna domaćinstva zahvaćena nestašicom.


Ipak, oni po Kresojeviću samo šire paniku jer zašto bi se neko brinuo što nema vodu, kad može da ,,umire od žeđi“ na plus 40.


Podsjećamo, mještani Dragočaja prije dva dana održali su protest upozorenja zbog redukcije vode u njihovoj mjesnoj zajednici, a za večeras su zakazali još masovniji protest.


U Donjim Kolima situacija gora nego u Dragočaju, već 15 dana mještani su potpuno bez vode, a gradski menadžer Kresojević smatra da to što su im porodice i komšije žedne je obično ,,uznemiravanje građana".

bottom of page