Bogat ljetni kulturni i zabavni program: Avgust u znaku “Kočićevog zbora” i festival


Do kraja ljeta Banjalučani će uživati u bogatom kulturnom i zabavnom programu, a nesumnjivo najveći pečat daće 56. “Kočićev zbor”, koji će biti održan na više lokacija u periodu od 23. do 29. avgusta, i brojni festivali.“Duh evropskih kulturnih metropola na ulice grada na Vrbasu donijeće manifestacija “Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke”. Naime, Banjalučani će čak u tri navrata imati priliku da gledaju slikare koji će pred njima stvarati umjetnička djela. Uz muziku, u centru grada na otvorenom slikari će 31. jula, 14. avgusta i 7. septembra slikati pred publikom”, saopšteno je iz Gradske uprave.


Dodali su da ljubitelji elektronske muzike neće ostati uskraćeni za svoj omiljeni festival “Freš vejv” koji je na Kastelu od 6. do 8. avgusta.


“Prema Kalendaru turističkih manifestacija grada, za 1. avgust je predviđeno i takmičenje “Kros dajak”, “Vivia Run&More Njeekend” festival sporta, zabave, edukacije, muzike”, kazali su iz Gradske uprave.


Festival “Vajn park” namijenjen ljubiteljima vina biće održan 28. avgusta. Posljednji vikend rezervisan je za Dječiji sajam koji će biti održan u dvorani “Borik”.