top of page

Božo Marić poručuje: Razvlačenje radnika Gradske uprave po parkingu je ponižavanje

Gradonačelnik Banjaluke, prema mišljenju mnogih građana, izveo je juče još jedan performans, a mnogi se pitaju kada će se cirkus završiti u našem malom gradu. Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske, Božo Marić, nije štedio kritike, navodeći da je nasilno dovođenje radnika Gradske uprave na parking kako bi se zaustavila deložacija, apsolutno ponižavajuće.Božo Marić je na Twitteru napisao: "Ovo razvlačenje radnika Gradske uprave po parkingu u cilju odigravanja predstave je u najmanju ruku ponižavanje! O zlostavljanju i uznemirivanju na radu moglo bi se raspravljati mnogo dublje..."


Podsjećamo, juče je Stanivuković održao niz performansa na lokaciji stare autobuske stanice u pokušaju da spriječi sudske izvršitelje da uvedu "Autoprevoz" na ovaj posjed, kojem prema odluci Ustavnog suda BiH pripada ovo zemljište.


Da je Stanivuković mobilizovao radnike za vrijeme radnog vremena, potvrdio je i Dragan Lukajić, predsjednik sindikalne organizacije Sindikata Republike Srpske u Gradskoj upravi. On je istakao da je jučerašnji skup imao politički karakter.


"Šefovi u Gradskoj upravi Banjaluka pozvali su radnike na proteste danas u 10:30, s ciljem da se spriječi sudska odluka. Poziv je bio ultimativan i prijeteći (izvinjavam se ako ima šefova koji nisu učestvovali u ovome). Takođe, Glavni odbor PDP-a Banjaluka poziva članove iz svoje baze (podaci u bazi su im malo netačni). Sve ovo ima smisla, ali otkuda nekome pravo da radnike poziva na politički skup", napisao je Lukajić na svom Facebook profilu.


Jučerašnji performans mnogi građani su osudili, prozivajući Stanivukovića da je cirkuzant. Podsjećamo, čak je ušao i u vatrogasno vozilo, a epilog cijele situacije je da je Banjaluka izgubila parking čija vrijednost prelazi nekoliko miliona maraka.
bottom of page