Bošnjaci da odluče s kim će razgovarati - sa Srbima, Hrvatima ili sa strancima


Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i visoki funkcioner SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da se Srbi i Hrvati, kao dva od tri konstitutivna naroda u BiH, snažno protive nametanju zakona i odluka visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH."Očigledno je da Srbi i Hrvati generalno nisu zadovoljni ovakvom BiH, u kojoj Bošnjaci, uz punu podršku dijela međunarodne zajednice, žele da uspostave dominaciju i nametnu svoje mišljenje i stavove o svim spornim pitanjima. Istovremeno, predstavnici dijela međunarodne zajednice, svojim nametnutim odlukama u korist Bošnjaka stvaraju dodatni haos u zemlji i ohrabruju Bakira Izetbegovića u nastojanju da ispuni ciljeve koje njegov otac nije postigao izazivanjem rata u BiH", upozorio je Košarac komentarišući stavove Bakira Izetbegovića iznesene u sarajevskim medijima.


Prema riječima Košarca, Bakir Izetbegović i drugi politički predstavnici bošnjačkog naroda treba da donesu odluku s kim će razgovarati o budućnosti BiH - sa Srbima i Hrvatima ili sa strancima koji ovdje provode svoje interese, ponašajući se po principu što gore, to bolje.


"Ako se i dalje bude oslanjao isključivo na podršku stranaca i odbacivao stavove i interese druga dva konstitutivna naroda, ova i ovakva zemlja nema nikakvu budućnost", poručio je Košarac.


On je dodao da je do svog kraja došao koncept građen prethodne tri decenije, po kome su svi drugi, osim Bošnjaka, proglašavani pobunjenicima, agresorima i zločincima.


"Nametanjem Inckovog zakona došlo je do drastičnog gušenja slobode govora i mišljenja, a otvoren je lov na Srbe i sve druge koji misle i govore drugačije u odnosu na pomenuti bošnjački politički koncept. Ovo je trenutak kada se to više ne može trpjeti, tačka nakon koje se teško stečena sloboda i nezavisnost Srba i Republike Srpske gubi ili trajno dobija. Uvjeren sam da Srbi i Republika Srpska neće izgubiti, pogotovo ako sačuvamo jedinstvo i odlučnost da djelujemo zajedno u institucijama Republike Srpske", zaključio je Košarac.