BN u interesu koga?
Stvaranje tenzija i razdora, produžena ruka Sarajeva u Republici Srpskoj, teške optužbe i laži, sve je to na repertoaru BN televizije. Da podržavaju opoziciju i žele da sruše vlast, jasno je. Ali, kada se opozicija i vlast u Srpskoj ujedine, oni nastavljaju urušavanje takvog odnosa, pa se pita u čijem interesu to rade?


Poslednja vijest koja je začeta u ovoj bijeljinskog medijskoj kući odnosila se na famoznu "depešu" kojom je vrhu MUP-a Republike Srpske izdao nalog da se potstupa po "Inckovom zakonu". Odnosno, da policija postupa u skladu sa odredbama Zakona o zabrani negiranja genocida, ratnih zločina i veličanja osoba presuđenih za ratne zločine.


Ova vijest unijela je nepovjerenje i tenzije među stanovništvo. Rodila je nezadovoljstvo, ali ipak, bila je lažna.


Kako kaže ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, to je apsolutna laž. "MUP nije poslao nikakvu depešu takvog sadržaja".


Ne samo da je nisu poslali, nego MUP Republike Srpske neće postupati u skladu sa nametnutim zakonom Valentina Incka. Lukač je ove informacije nazvao nazvao čistom medijskom manipulacijom.


Ponovo ova manipulacija dolazi iz kuhinje BN-a. U toku prošle sedmice iznijeli su niz dokaza da je Dodik prekršio srpsko jedinstvo i da je učestvovao u radu institucija BiH. Čak ni demantij Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH nije oslabio udare BN-a. Oni su nastavili i dalje da tvrdi, kao da im zajedništvo koje su postigli vlast i opozicija ne odgovara.


Uporno su instistirali na svojoj verziji priče što je dobilo za reakciju da se Srbi ponovo međusobno osuđuju. Predstavnici opozicije počeli su da zamjeraju Dodiku na odluci koja se nije dogodila.


Niko ih nije razuvjerio, a BN je obavio posao. Opet pitamo, za koga i u čijem interesu? U čijem interesu je da građani Republike Srpske ne vjeruju svojoj policiji, u čijem interesu je da se ruši zajedništvo srpskih stranaka u Republici, u čijem interesu je stvaranje razdora u Srpskoj pred sarajevskom politikom i međunarodnom zajednicom.