BN ruši srpsko jedinstvo: Mržnja prema Dodiku jača od istine i nacionalnog interesa

Poznato je da srpsko jedinstvo ruše mediji iz Sarajeva, ali nije strano da će to jedinstvo rušiti i BN televizija iz proste mržnje prema Dodiku.


Razmetali su se dokazima da je Dodik održao sjednicu kao i saopštenjem Kabineta Željka Komšića. Nisu htjeli da traže pojašnjanje nego su s ponosom objavili da je Dodik učestvovao u radu Predsjedništva BiH, nazvavši njegove savjetnike lažovima.


Oni neprestano nastavljaju sa rušenjem srpskom jedinstva i ne mare za budućnost Republike Srpske, samo zbog toga što mrze Dodika.


Famozni mejl u kojem piše "Nismo saglasni", oni su sa ponosom objavili kao dokaz da je to stav srpskog člana Predsjedništva BiH o imenovanju uprave Centralne banke čime je Dodik učestvovao u sjednici.


Ipak, stvar je drugačija. Mejl "Nismo saglasni" odnosio se na pitanje održavanja sjednice na šta je iz Kabineta Milorada Dodika poručeno da nisu saglasni sa održavanjem sjednice.


Dokazi kojima se potvrđuje da je Dodik učestvovao u radu Predsjedništva BiH obično je spinovanje, poručuje savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH, Milan Tegeltija.


On potvrđuje mejl koji pojedini mediji drže kao glavni dokaz, ali kaže da je izvrnuta poruka mejla koji jednostavno glasi "Nismo saglasni".


"Sjednice Predsjedništva BiH mogu biti redovne i vanredne. I jedne i druge se održvaju u Predsjedništvu BiH. Za te sjednice dnevni red utvrđuje predsjedavajući Predsjedništva. Međutim, za telefonske sjednice, pošto nisu predviđene kao opcija tim poslovnikom, da bi se održale na telefonski način potrebna je saglasnost sva tri člana Predsjedništva BiH. Srpski član predsjedništva BiH se nije izjašnjavao o tačkama reda, jedini odgovor koji je došao na mejl je da nismo saglasni sa održavanjem sjednice", kaže savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.


Zahtjev Željka Komšića je bio da se održi telefonska sjednica s dnevnim redom Odluka o imenovanju Upravnog savjeta Centralne banke BiH, a odgovor "Nismo saglasni" odnosi se na održavanje sjednice, sve ostalo je spin, poručuje Tegeltija.