BN nastavlja sa spinom


Uređivačka politika BN televizije nastavlja sa provokacijama i neznanjem u javnom informisanju.Dok građani širom Srpske strahuju da im se ne ponovi tragični scenario iz 1992. godine kada je umrlo 12 beba zbog nedostatka kiseonika na banjalučkom porodilištu, BN televizija u službi gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića nastavlja sa širenjem laži.


„U bolnicu u Istočno Sarajevo danas su dopremljene nove boce s kiseonikom, među kojima dominiraju "bijele" boce u kojima bi, kako se predpostavlja, trebalo da se nalazi medicinski kiseonik“, je vijest koja je izašla na portalu BN televizije.


U ovakvim trenucima gdje se strahuje za ljudske živote, ni u kom slučaju jedan mediji ne bi smio pretpostavljati određene slutnje.


Da je BN-u važnije širiti dezinformacije i dizati paniku, dokaz je kako se u njihovom tekstu nalazi nekoliko pravopisnih grešaka, pri čemu su pored netačnog naziva Republike Srpske umjesto pretpostavljanja napisali predpostavljanje.


Da ova medijska kuća radi pod budnom palicom opozicije i gradonačelnika Stanivukovića dokaz je i ovaj tekst nakon kog očekujemo ispravku kao u prethodno objavljenom tekstu gdje je navedeno kako su tehnički i industrijski zapravo dvije vrste kiseonika.