top of page

Blatnjavi šljunak na trotoaru već 40 dana: Ne baš bajna slika u centru Banjaluke

Ukoliko pješke prolazite ulicom Đure Daničića u centru Banjaluke, na jednom dijelu trotoara, kod Muzeja Republike Srpske, zagazićete u blatnjav šljunak. Krajem oktobra na ovom mjestu izvodili su se radovi tokom kojih je iskopana rupa, kasnije samo zatrpana pijeskom, koja tako zjapi već 40 dana.U šetnji tim dijelom grada skoro svakodnevno je i penzioner Milan, koji za BL portal kaže kako ovaj “građevinski poduhvat” svako malo zagleda i pita se ko je usred centra grada ostavio ruglo.


“Lijepo je kad se posao uradi do kraja, a ne da preskačemo preko blata više od mjesec dana”, kaže on.


Iz banjalučkog “Vodovoda”, čiji su radnici izvodili ove radove, za BL portal kažu da se na asfaltiranje čekalo dok se “zemlja slegne”.


Uz objašnjenje zašto ovaj dio trotoara nije betoniran i asfaltiran ni više od 40 dana nakon obavljanja radova, iz “Vodovoda” sad obećavaju da će njihov dio posla biti završen početkom naredne sedmice.


“Nakon iskopa ostavlja se neko vrijeme da se zemlja slegne. Ukoliko bi se odmah stavljao asfalt, zemlja bi se svakako slijegala ispod, tako da bi taj novi asfalt ostao bez podrške i veoma brzo bi propao. Nakon slijeganja zemlje, izlaze na teren naši betonirci, a stavljanje završnog sloja zavisi od našeg kooperanta, u ovom slučaju “Kozaraputeva”, i vremena kad oni pale bazu”, kaže za BL portal Branislava Preradović, portparol banjalučkog “Vodovoda”.


Za nekoliko dana će, kako kaže, biti završeno betoniranje, dok će asfalt, ipak, stići nešto kasnije, zbog vremenskih uslova.


Sudeći prema reakcijama Banjalučana koji ovuda često prolaze, i beton bi bio kakvo-takvo rješenje, samo da, kako kažu, ne zjapi blatnjava rupa u centru grada i to u ovo “okićeno”, praznično doba.

bottom of page