top of page

Bivši saborci oči u oči: Jelena Trivić kandidat za gradonačelnika Banjaluke?

Pobjednica vlastite stranke Jelena Trivić, ne samo da je okrenula leđa PDP-u i toj političkoj opciji „ukrala“ članove, nego je po svemu sudeći odlučila i da se politički obračuna sa njima, odnosno pojedincima na predstojećim lokalnim izborima.Dobro je poznato da su Jelena Trivić i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na ratnoj nozi.


Sve je počelo još u novembru mjesecu prošle godine, kada je Trivićka nazvala Stanivukovića kriminalcem i izdajnikom.


Takođe, na sve to, dodala je da je Stanivuković bahat i gramziv.


Sada je otišla korak dalje, pa je izjavila da postoji velika šansa da nekada bivšem saborcu u kojeg se klela, bude protivkandidat na lokalnim izborima 2024. godine.


„Prerano je da govorimo o kandidaturama, ali ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi Narodni front podržao aktuelnog gradonačelnika. Njegov mandat odavno nema politički legitimitet, jer je pogazio sve principe na kojima je dobio povjerenje građana – prije svega onaj o borbi protiv korupcije i transparentnu Gradsku upravu“, navela je Trivićka.


Podsjećamo, Stanivuković je ranije najavio da, ukoliko Jelena bude kandidat za gradonačelnika, da će to biti njen legitiman poraz u Banjaluci.


Šmitova uzdanica, očigledno je odlučila da se oštro obračuna sa nekadašnjom partijom i njenim članovima.


Sahranila opoziciju

Osnivanje partije Narodni front, nastalo je otimanjem političara iz opozicionih stranaka.


Tako je Jelena Trivić gotovo pa opustošila PDP, dok je slično uradila i sa SDS-om, na čemu joj je v.d. predsjednik te stranke Milan Miličević oštro zamjerio, kazavši da je prešla crvenu liniju.


Nakon svega mjesec dana, vidjevši o kakvoj se partiji radi, pojedini su napustili Trivićku, poput Aleksandar Trninića, nekada uzdanice SDS-a.

Commenti


bottom of page