top of page

Bistrica: U 21. vijeku živimo bez rasvjete jer nismo glasali za Draška Stanivukovića (FOTO)

Gradonačelnik Draško Stanivuković ignoriše ovakve probleme prigradskih mjesta. Mještani nemaju rasvjetu, kako kažu “Kao da živimo u 19. vijeku“. Gradonačelnik Stanivuković je Bistricu podijelio na tri dijela. Dio mještana koji su dali glasove i imaju rasvjetu, dio koji je polovičan pa tako i rasvjeta i dio mještana od kojih nije dobio glasove te oni zbog toga nisu dobili rasvjetu.U većini kuća ovog mjesta ima male djece koja trebaju ići u školu autobusom. Put nije siguran i osvjetljen što stvara strah za roditelje djece koja trebaju ići do autobuske stanice. Kako djeca tako i autobus nema siguran prolaz jer je mračno i nema rasvjete.


Rasvjeta u ovom dijelu Bistrice se počela postavljati još prošle godine ali u međuvremenu su nadležni došli i uklonili tadašnje radove rekavši mještanima da nemaju dozvolu za postavljanje iste.Roditelji su zabrinuti za sigurnost svoje djece pogotovo u zimskom periodu kada budu morali ići u školu. Ovaj postupak gradonačelnika Stanivukovića mještane čini ljutim jer ne mogu da prihvate da zbog glasova dolazi do ovakve situacije pogotovo kada su u pitanju uslovi za normalan život.


Gradonačelnik Stanivuković svojim nedjelima pokazuje sve osim empatije prema svojim građanima koji očekuju to od njega. Ova situacija nije prva,a vjerovatno ni posljednja.


bottom of page