Bina zatvorila Banjaluku, građani ogorčeni

Radnici su počeli sa sklapanjem bine za doček Nove godine u najvećem gradu Srpske, a zbog ovih radova u dijelu Ulice Kralja Petra I Karađorđevića, ista je zatvorena za saobraćaj. Vozači su ogorčeni, a među onima koji najviše psuju i binu i gradonačelnika Banjaluke i njegove savjetnike, su taksisti i vozači autobusa.Građani na autobuse čekaju i do sat vremena


Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, dio od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, izvršiće se preusmjeravanje autobusa u Bulevar cara Dušana, ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

Građani su ogorčeni, jer na gradski prevoz čekaju i do sat vremena.Vozači automobila


Ako je neko autom danas krenuo u centar grada, grdno se prevario. Naime, od hotela Bosna do ulice Marije Bursać, potpuno je zatvoren za automobile i autobuse.


Svi Banjaluičani ali i gosti treba da znaju da je glavan gradska saobraćajnica zatovrena od juče (29. decembra) pa sve do 3. januara. Sve zbog proslave novogdišnjih praznika.

Pronaći parking - čudo


,,Velika gužva i ne znam šta da vam kažem. Kako je biti vozač? Teško, jako teško? Grad je prebukiran, ipak je puno automobila, stvarno za ovako mali grad. Je li teško naći parking u Banjaluci ovih dana? Najteže, najteže, stvarno je katastrofa, I u saobraćaju, znači haos", kažu Banjalučani.


Odbornik u Skupštini grada Banjaluka, Milko Grmuša na današnjoj devetoj sjednici koja je u toku zamolio je nadležne organe u Gradu Banjoj Luci da povedu računa o zatvaranju centralnih banjalučkih ulica tokom vikenda, a naročito pred novogodišnje praznike.


,,Mislim da se ne smijemo izlagati riziku da neko ne može na vrijeme da ode doktoru, ili da hitna pomoć stigne blagovremeno gdje treba, zbog ogromnih gužvi u gradu, pogotovo za vrijeme tzv. špica. Struka je morala ovdje pronaći rješenje koje je prihvatljivo, a ja zaista mislim da su ovi radovi morali da se izvode noću, jer je to praksa u svim evropskim gradovima u ovakvim situacijama'', rekao je Grmuša.