top of page

Bijes građana Debeljaka eskalira: Naselje tone u PROPAST (VIDEO)

Mještani Debeljaka suočavaju se s nezapamćenim haosom i propašću koje je zadesilo ovo banjalučko naselje. Putevi su potpuno zapušteni, prekriveni rupama toliko velikim da bi se u njima mogao zaglaviti automobilski točak. Zbog katastrofalnih uslova u kojima žive mještani su revoltirani i bijesni. Nažalost, nadležni organi ignorišu ovaj problem, ostavljajući stanovnike da se sami bore s ovim nepodnošljivim uslovima.



Zapuštenost naselja očigledna je na svakom koraku. Smeće je razbacano duž puta, autobuska stajališta opkoljena nepokošenom travom i šibljem i gotovo neprimjetna.


Roditelji su posebno zabrinuti za sigurnost svoje djece koja putuju do škole. Gusta trava i šiblje postali su stanište za zmije i gmizavce, a mještani se sve češće susreću s ovim opasnim stvorenjima.


Stanovnici zahtijevaju ostavku gradonačelnika. Kažu da se za vrijeme njegovog mandata naselje urušilo u propast.


Video zapuštenosti u naselju Debeljaci koji je objavila jedna gospođa na svom Facebook profilu izazvao je dodatnu uznemirenost među građanima.



"Put u Debeljacima, rupa na rupi. Niti se šta krpi, a nema se ni u planu. Kad uvijek glasam za pogrešne", napisala je ona.

bottom of page