"BiH liči na koloniju zapadnih zemalja, izvršen masakr Dejtonskog sporazuma"

BiH je danas jedina zemlja kolonija u Evropi i pretvorena je u mjesto koje nije dobro za život i razvoj", rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.,,Danas, kao što je bilo i prethodnih 25 godina, BiH je međunarodni protektorat, koji s vremena na vrijeme liči na koloniju zapadnih zemalja", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je poručio da je Republika Srpska ostala vjerna i nije odustajala od slova Dejtonskog sporazuma, i onda kada su drugi provodili duh Dejtona, praveći masakr od sporazuma.

Srpski član Predsjedništva je naglasio da su stranci u BiH, vršeći silu, mijenjali Dejtonski sporazum kroz četiri stranca - visokog predstavnika i tri strane sudije u Ustavnom sudu BiH.

,,Danas je poseban dan u istoriji ovih prostora i naroda, jer je prije 26 zaključen Dejtonski mirovni sporazum, ali da je upitno šta je od njega danas ostalo", kaže Dodik.

Dodik je naglasio da je Dejtonski sporazum u sebi imao nekoliko važnih odredaba koje su omogućile da se zaustavi ratni sukobi, te da je među ključnim ta da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci prihvaćeni kao konstutituvni narodi, te da se BiH sastoji od dva entiteta - Republike Srspke i FBiH.